Obrazec za uveljavitev kritja stroškov za zbiranje komunalnih odpadkov

Izpolnite lahko spodnji spletni obrazec in ga odpošljete s pritiskom na gumb Pošlji, ali pa ga prenesete kot PDF dokument, natisnete in po elektronski ali navadni pošti pošljete na sedež podjetja.

 

Kritje stroškov za zbiranje komunalnih odpadkov

(sklep Občine Gornja Radgona št. 315/2020)

Župan Občine Gornja Radgona je dne 22. 10. 2020 sprejel SKLEP št. 315/2020, s katerim se izvede začasni ukrep, in sicer:

  • Občina Gornja Radgona bo za čas od 17. 10. 2020 pa vse do preklica veljavnosti določb Odloka o omejitvi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 67/20, 78/20, 103/20, 124/20, 138/20 in 143/20), upravičencem s sedežem v Občini Gornja Radgona, ki zaradi veljavnosti navedenega odloka ne morejo izvajati svoje dejavnosti, krila stroške zbiranja in odlaganja komunalnih odpadkov, in sicer za mesec oktober v višini 50 %, v naslednjem obdobju pa sorazmerno času trajanja ukrepov (če gre za celi mesec v celoti oz. 100 %).
  • Do kritja stroškov navedenih storitev bodo upravičeni samo tisti upravičenci pri katerih bo ugotovljeno, da zaradi izpolnjevanja določil odloka iz točke 1. tega sklepa, ne smejo izvajati svoje poslovne dejavnosti v svojih poslovnih prostorih in bodo v tej zvezi izpolnili posebno vlogo.
  • Če so na naslovu gospodarskega subjekta stalno ali začasno prijavljene osebe in niso posebej vključene v odvoz odpadkov, oprostitev plačila ni možna (poslovni subjekt, ki deluje na domačem naslovu …).
  • Poslovni subjekti lahko uveljavljajo predmetno pravico na podlagi vloge z uporabo obrazca na tej strani ali s pisno vlogo na elektronski naslov podjetja – Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Za izpolnjene vloge, ki bodo posredovane do vključno 5. v mesecu, bo kritje stroškov upoštevano že pri obračunu za prejšnji mesec. 

 

 

Izpolnite spodnji obrazec in ga pošljite.


Vsa polja so obvezna. Podatke o odjemnem mestu najdete na računu.